Vertrouwenscontactpersoon

      No Comments on Vertrouwenscontactpersoon

HEB PLEZIER EN TOON RESPECT!

Twee belangrijk waarden voor Sinterklaas Vereniging Tuinzigt Westerpark Haagpoort (SVTWH). Er is ook geen twijfel dat SVTWH een veilige vereniging wil zijn, waar iedereen met plezier kan genieten van het Sinterklaas feest!

Om eventuele vervelende situaties in de toekomst kunnen voorkomen, is het belangrijk dat er altijd melding gemaakt kan worden, van een vervelende situatie. Vervelende situaties kun je altijd melden via onze website, maar ook bij de Vertrouwenscontactpersoon (VCP).

Bij SVTWH heb ik, Jorg van den Enden, de rol van VCP op me genomen. Ik ben in het dagelijks leven letselschadejurist bij Legitimus en niet gebonden aan de vereniging. Ik ben volledig onafhankelijk en onpartijdig. Dat is belangrijk voor het vertrouwen!

Vervelende situaties zoals discriminatie, respectloos gedrag, bedreiging of fysiek geweld kun je dus ook altijd bij mij melden. Maar ook als je vragen hebt over de manier van omgaan met elkaar binnen de vereniging, dan ben je welkom bij mij. Die vragen kunnen gaan over:

  • Ongewenst (seksueel) gedrag
  • Pesten en gepest worden
  • Het gevoel hebben dat je om een bepaalde reden er niet bij hoort
  • Grensoverschrijdend gedrag: iemand doet iets wat jij onprettig vindt

Als VCP ben ik op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen. Ik luister naar je verhaal en help je zoeken naar mogelijkheden om de situatie op te lossen. Soms is het nodig om een klacht in te dienen bij de vereniging. Of misschien wil je aangifte doen bij de politie. Daarbij kan ik je adviseren en bemiddelen. Altijd in vertrouwen!

Alle meldingen die ik krijg, rapporteer ik aan het bestuur van SVTWH. Ik geef het bestuur daarbij ook mijn onafhankelijke en onpartijdige mening. Als je dat wilt, kan dat ook anoniem. Het kan echter wel eens voorkomen dat het bestuur van mening is dat de veiligheid van de leden van de vereniging in het geding is. In dat geval bespreken we samen of een anonieme melding wel of niet handig is. Maar zoals gezegd, altijd in vertrouwen!

Wil je een melding maken van een vervelende situatie, klik dan hier om naar het meldingsformulier te gaan.

Heb je een vraag of wil je nog geen melding maken van een vervelende situatie, maar wel contact met mij opnemen, stuur dan een email naar: jorg@legitimus.nl. Zet je telefoonnummer in de email en dan bel ik je zo snel als mogelijk op.Groetjes van Website Piet

Leave a Reply